Kwisutbeter
De kwis van Rosmalen!

Blog 3 (31-7-2023)

Vakantietijd! Of komkommertijd? Voor ons niet in ieder geval, althans… Buiten het feit dat wij uiteraard ook vakantie vieren (of al gehad hebben, of nog tegoed hebben), zijn we ook druk bezig met de laatste loodjes voor het afmaken van alle vragen voor het kwisboek van dit jaar. We kunnen denk ik al verklappen dat zo’n 95% van het boek helemaal klaar is in ieder geval.
Ook tof om te zien dat we alweer 77 inschrijvingen hebben voor de kwis van dit jaar!! Zelfs in de vakantieperiode zien we dat er groepen vrienden, collega’s, kennissen, teammaten etc elkaar weten te vinden en zich inschrijven. Ken jij nou nog mensen waarvan je denkt ‘die zou echt mee moeten doen’, check even of ze al mee doen met een team of laat ze nog inschrijven, we hebben nog een aantal plekjes over. Voor iedereen die nu vakantie heeft: hele fijne vakantie, en tot snel! Ga ik weer even lekker verder met wat boeken lezen.


Blog 2 (28-4-2023):

Meivakantie... voor degenen die in het onderwijs werken in ieder geval. En laat ik nou net één van de onderwijzers (soort van) uit de Kwisutbeter organisatie zijn!

In de meivakantie heb ik een aardige to-do-list voor mezelf gemaakt. En bovenaan dat lijstje staat: aan de slag voor Kwisutbeter! Vragen bedenken... vragen zoeken... vragen jatten uit archieven van andere dorpsquizzen (jullie dachten toch niet echt dat wij zelf al 5 jaar zo creatief zijn???... Het is elke keer een hele puzzel om wat leuks te bedenken.

Vorig jaar hebben we veel leuke reacties gehad op de categorieën en de vragen/doe-opdrachten. Voor ons een bevestiging dat we het goed doen. Hopelijk is dat ook in 2023 het geval! Fijn dat jullie er weer bij zijn.


Blog 1 (8-3-2023):

We zijn weer begonnen! Na een super geslaagde vijfde editie is het weer tijd om te gaan werken aan editie nummer 6. We nemen jullie graag even mee voor een klein inkijkje.

Na afloop van de kwis, als alles is opgeruimd blikken we terug en ook alvast een beetje vooruit. Maar vandaag, begin maart 2023, was de echte aftrap. De eerste echte Kwisvergadering van het nieuwe jaar. De avond waarop de eerste vragen verdeeld worden, geheime proeven en doe-opdrachten voorzichtig vorm gaan krijgen en de avond waarop we altijd met heel veel enthousiasme en goede moed naar huis gaan. En dan gaan we los!

Vanavond hebben we hard gewerkt. We hebben de categorieen bedacht, voor bijna de helft van de vragen al een idee bedacht en een goede taakverdeling gemaakt. De komende tijd gaan we dan ook allemaal aan de slag met het uitwerken van de vragen en de vormgeving van het kwisboek.  Kom je ons de komende tijd tegen en zijn wij heel druk met het tellen van parkeerplaatsen of het maken van foto’s? Dan zouden we zomaar bezig kunnen zijn met de uitwerking van een vraag. Of niet natuurlijk...




 

E-mailen
Map